HTML

Respect FC

BLSZ IV sztárcsapata, akik 8 éven belül a bajnokok ligájára törnek. Kár, hogy addigra kiöregszünk.

Friss topikok

Linkblog

2. forduló - Beszámoló: "Extranjeros en la playa"

2010.09.13. 07:59 respectfc

Vasárnap a hiányzó Szabi és sérült Norbit pótolandó két külföldi sztárigazolással hangolt a Respect a délután 1-kor kezdődő mérkőzésre: a New York Red Bulls-tól hosszas tárgyalások után megszerzett Christoph Hard mellett a dél-afrikai vb csillaga, Pete Starr is egy eredeti dzsabulinival melegített.

Azokat az időket idézve amikor a grundon aki hozta a labdát nem lehetett csere, a kezdőbe ezúttal is csak utóbbi tudta beverekdni magát.

Így a Balázs - Hege, Danidí, Dezsőbá, Starr - Flegmi, Ádi, Robi, Filip, JoóGabi - Marinho 11-es kezdett és igen hamar magunkhoz is ragadtuk az irányítást. Ahogy Motormester is értékelésében kifejtette, az első félidő Filip és a középpálya játékáról szólt, Vladan szinte percenként tolta a fullos indításokat a társak elé. A meccs első perceiben egy ilyet kapott Flegmi is, akinek meg kellett küzdenie a jobb pozícióban lévő védőjével, de harcosan visszaszerezte a már elvesztettnek tűnt zsugát és kicsit kiszorított helyzetből akár lőhetett is volna, de Marinho kiáltására a túloldalra ívelt, ahol az érkező csatárnak csak az üreskapuba kellett passzolnia a tökéletes assistot (0:1). Ezek után két tökéletes Filip kiugratás jött, Marinho mindkettő a vetődő kapusba rúgta és ezek után persze 20-ról egy jól eltalált, de Balázs kezéhez tartó lövés valahogy a hálóban kötött ki (1:1).

Nem törte meg a játékunkat a gól: Filip ezúttal Starr-t ugratta, akit utolsóban lövés közben hátulról terrorizáltak, a spori bár később beismerte hogy tévedett amikor a mellément lövés után nem fújta vissza, de akkor mégse sípolt, és ez Filipnél 3 perces reklamálási kényszert idézett elő, amit a bíró - nahát micsoda véletlen - pont akkor elégelt meg, amikor az időközben a Forma1-re távozó Joó Alonsó helyére beállt Hard ziccerben ugratta Marinhot. Így rögtön két sárgát is kioszthatott, hiszen ezt Marinho is kommentekkel illette.

Pár perccel később azonban már nem volt kegyelem: Hard megint tökéletes ütemben ugratta Marinhot, aki emlékezve a korábbi szituációban JoóGabinak nem lepasszolt hasonló esetre, ezúttal visszatálalt Hard elé, aki visszatérését a Respect-be 10 perc után góllal ünnepelte (1:2).

Elfogulatlanul írhatom, ezután jött a meccs két legszebb jelenetéből az egyik: Egy Christoph - Filip játék után Filip ismét Marinho-t készült ugratni, a zsuga azonban egy védőn megpattant így a csatár reflexből sarokkal kapott a labdáért a háta mögött, és azt maga elé pattintva rögtön ziccerben találta magát, amit nem is hibázott el: a jobbra vetődő kapus mellett a bal sarokba lőtt (1:3).

De még a félidőben újra szorossá tette a meccset a MozgásÖröm: egy szögletet fejelt be a jó ütemben érkező támadó (2:3). Hege 5. percben elszenvedett sérülése miatt ekkor már rég Karsai Pít állt a balbekk pozíciójában, aki ugyanezen a pályán tavaly ősszel ugyanígy állt be az akkor lesérülő Hard helyére és ugyanúgy lehozta a mérkőzést, mint most is.

A második félidőre a nap kisütött, a csapat fáradt, Starr is elment, helyére BendikGabi állt be, a mozgásöröm nyomott, de a kontráink veszélyesek voltak. Filip Flegmit hozta helyzetbe, akinek a bombáját kiütötte a kapus, Marinho Robi indításából brusztolt ki egy lövést, ami bár még meg is pattant, a kapus így is parádévetődött. Jó 20 perccel a vége előtt aztán Hard indult meg, a jobbra helyezkedő Marinhora lőtt passzát egyből kapta vissza, el is ment vele, és 17-ről a meccs másik szépségdíjas gólját bemutatva a hosszúba ívelt a tehetetlen kapus felett (2:4).

Filip azonban nem nézhette tétlenül, hogy a csatár nála több assistot ad és a végén kiosztott még egy ziccerpasszt Robinak, aki biztos ami biztos alapon elfektetett még egy védőt, majd a kapust és a fekvő kapus felett bepasszolta a kegyelemdöfést (2:5).

A csapat megint szórakoztatóan játszott, érződik, hogy nagyon egyben van, nem merek arra gondolni, hogy mi lesz ha egyszer a szezonban 5 percnél tovább összejön egy Hege, Norbi, Dezső, Danidí védelem, egy Starr, Robi, Szabi, Filip, Flegmi középpálya ahol a kétgólos Hardról még nem is beszéltünk...

ezúttal egy horti gyöngyszemmel búcsúzom:

https://www.youtube.com/watch?v=bsIQs63734c

Hajrá Macskinho!

Marinho

Szólj hozzá!

Címkék: beszámoló 2010 2011 2 forduló

A bejegyzés trackback címe:

https://respectfc.blog.hu/api/trackback/id/tr132298090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása